* E Posta Adresiniz:
* Kodu Girin:

İleti Yazar
26.07.2018 14:57
86508    
alumina

[70] Editör

Online Durumu

612 ileti
Insaat Muhendisi
Istanbul

Alıntı
turgaygirgin :

Benim cevap verdigim iletinin uzerindeki "alinti" dan yapilir. Bunu yaparken ileti, yazacagin cevabin uzerine gelir. Forumdaki kirliligi onlemek adina o iletiyi silip kendi iletini yazabilirsin.
Not: Bu sadece pc den giriste yapilabilir. Mobil den giriste olmuyor. (diye biliyorum)

27.07.2018 00:25
86509    
turgaygirgin

[2] Girişimci

Online Durumu

17 ileti

Alıntı
alumina :
Anladım hocam saolun.

31.07.2018 23:13
86516    
badcluster

[2] Girişimci

Online Durumu

2 ileti
topoğraf
ankara

Haritacıyım. Civil 3D üzerinde yoğunlaşmak istiyorum. LISP kodları üzerinde deneme-yanılma yoluyla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Basic programlama bilgim az çok var ama LISP mantığını tam çözebilmiş değilim. Mesele şu: Biz sahadan ölçüm aletleriyle yüzlerce noktalın alımını yapıyoruz ve bir text dosyası olarak onları netcad ya da civil 3d üzerine atabiliyoruz. Şu tür bir text dosyası:

nokta1 78.019 389.831 101.250
nokta2 78.784 389.797 101.355
nokta3 79.670 389.396 102.923
nokta4 78.204 389.219 103.541
nokta5 78.770 388.630 100.950

Bu nokta dosyasını nokta adı, y,x,z koordinatları olarak Cogo Points olarak Civil 3D'ye atıyorum.. Bunun tersini bir lisp ile yaptırmak istiyorum. Yani çizimdeki benim seçtiğim Cogo Point'leri yukarıdaki format ile dışarı aktarsın.. İnternet üzerinde aktarım yapan epey lisp var ama ben NOKTA ADI (NAME) ile aktarısn istiyorum numara ile değil.. Lakin bu "name" değerinin hangi değişkende saklandığını ve onu nasıl çağıracağımı bir türlü bulamadım. entity name var o başka bir şey.. ASSOC fonksiyonuyla ilgili bir şey ama bu NAME hangi numaralı code'da saklanıyor ve onu nasıl çağırırız?

(cogo point properties'e baktığımda name, atributes kısmında görünüyor..)

01.08.2018 11:33
86518    
ehya

[90] Yönetici

Online Durumu

3192 ileti
Teknik Ressam
Ankara

Cogopoints nedir bilmem ama autocad içerisindeki point nesnelerinin koordinatlarını verdiğiniz isme göre txt dosyasına kaydeden bir uygulama paylaşıyorum.

Komut ismi NPT

Kod:

(defun c:NPT ()
(if (setq ss (ssget (list (cons 0 "POINT"))))
    (progn
        (if (setq ad (getstring "\nNokta adını yazın:"))
            (progn
                (if (setq dkyt (getfiled "Dosyayı kaydedin" (getvar "dwgprefix") "txt" 1))
                    (progn
                        (setq c 0 say (sslength ss))
                        (setq opp (open dkyt "w"))
(while (< c say)
                            (setq tek (ssname ss c)
                                  sp (cdr (assoc 10 (entget tek)))
                                  op (write-line (strcat ad (itoa (+ c 1)) " " (rtos (car sp)) " " (rtos (cadr sp)) ) opp)
                                  c (1+ c)))
(close opp)
))))))
(princ))

02.08.2018 18:04
86522    
badcluster

[2] Girişimci

Online Durumu

2 ileti
topoğraf
ankara

Çok teşekkür.. Verdiğiniz örnek kod, geliştirmeler yapmak için faydalı.. Noktaları sizin başlatacağınız bir isimlendirme ile sıralı olarak kaydediyor.. Ekte gönderdiğim çizimde hem cogo (Coordinate Geometry) points hem de normal autocad points nesneleri var.. Cogo Points'lerde properties'e baktığımızda Atributes>Name kısmında nokta adları da var.. Bu nokta adını Lisp kodu ile nasıl elde ederiz ve txt dosyasına yazarız? 392326-eskiz.dwg

02.08.2018 19:19
86523    
ehya

[90] Yönetici

Online Durumu

3192 ileti
Teknik Ressam
Ankara

badcluster




Bu nesne türü proxy olarak geçiyor. Nesne üzerinde hiçbir işlem yapılamıyor. (explode hariç)
Civil3d programında iken nesne türünü incelemek gerek.

07.08.2018 17:25
86539    
turgaygirgin

[2] Girişimci

Online Durumu

17 ileti

Slm,

Slide dosyalarının DCL içinde görünmemesinin nedenleri nelerdir ?

dcl dosyam

C:\Test\valv.dcl konumunda.

lisp içinde
(setq DCL_id (load_dialog "C:\\Test\\valv.dcl")) olarak yolunu gösteriyorum.

sld dosyaları ve blokları da

C:\Test\valv\ konumunda

lisp içinde

(setq folder$ "C:\\Test\\valv\") olarakta blok ve sld dosyalarının yolunu gösteriyorum.

işlevlerim dogru çalışıyor. dcl açılıyor. isim ve resim üzerinden seçim yapabiliyorum.ama dcl içinde blok önizlemelerini ( sld ) göremiyorum.

Teşekkür ederim
Saygılar.

07.08.2018 18:28
86542    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2086 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

fill_image ve slide_image kodlarının doğruluğundan eminmisin ?

09.08.2018 12:50
86547    
turgaygirgin

[2] Girişimci

Online Durumu

17 ileti

Alıntı
Travaci :




Hocam nasıl oldu bilmiyorum.İnternette bulduğum bi lisp i denedim.slide lar görünüyor. Karşılaştırıp mantığını anlamaya çalışıyorum.
teşekkür ederim.

15.08.2018 14:00
86563    
turgaygirgin

[2] Girişimci

Online Durumu

17 ileti

Slm,

Bir çizim dosyam var, içinde de muhtelif layer larım var. başlangıç ta bunların birkaç tanesi freeze edilmiş, bir kaç tanesi kilitli birkaç tanesi off
durumunda.

autolisp ile

(command "_.layer" "_off" "*" "_no" "")
(command "_.layer" "_on" "layer1,layer2,layer3" "")

dedim işlemlerimi yaptırdım.

fonksiyonumu bitirirken layer larımın başlangıçtaki ayarlara dönmesini nasıl sağlayabilirim.

böle bişey mümkünmüdür?
teşekkür ederim.

Copyright © 2004-2018 | Tüm Hakları Saklıdır | 1023 | Site haritası | İstatistikler | Hakkımızda | Kadromuz | Gizlilik | Reklam