* E Posta Adresiniz:
* Kodu Girin:

İleti Yazar
09.01.2019 12:54
86971    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Arkadaşlar merhaba.
Uzun zamandır forumdan ve Autolisp vb. konulardan uzak kaldım. Herkese kolay gelsin.
Akşamdan beri kafamda bişeyler kurgulamaya çalışıyorum. Daha önce böyle bir konu var mıydı onuda bilmiyorum. Merak ettiğim şu:
Autolisp ile text dosyasından veri okutup USB ye data gönderebilir miyiz? Text dosyasından aldığımız veriler koordinat gibi bilgilerden oluşacak.
Bahsettiğim USB ye kayıt yaptırmak değil. Text dosyasından okunan bilgileri satır satır data olarak göndermek.

09.01.2019 13:00
86972    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Usb ye kayıt yapmamak ama usb ye data göndermek ! Bu kısmı anlıyamadım.

09.01.2019 13:06
86973    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Alıntı
Travaci :
Usb ye kayıt yapmamak ama usb ye data göndermek ! Bu kısmı anlıyamadım.


Yukarda açıklamaya çalıştım ama tekrar açıklamaya çalışayım. USB ye bağlı olan cihaza, satır satır okutulan text dosyasında ki verileri göndermekten bahsediyorum. Şimdi anlatabildim mi acaba bilmiyorum...

09.01.2019 13:10
86974    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Usb ye bağlı olan cihaz ney ?

09.01.2019 13:15
86975    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Alıntı
Travaci :
Usb ye bağlı olan cihaz ney ?



Arduino

09.01.2019 13:21
86976    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Kafamda ki şu an büyük problem iletişimi nasıl kuruyorum. Yapıldığına eminim ama örnek kaynak bulamadım.

09.01.2019 13:23
86977    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Bu cihaz dışardan veri almayı destekliyormuki ?

09.01.2019 13:28
86978    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Evet destekliyor. COM port üzerinden bağlanıyor.

09.01.2019 13:47
86979    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Aslında demek istediğim bu değildi, kafanızdaki projeyi söyleseydiniz daha net anlaşırdık. Bu cihaz bilgisayara bağlı olucak ve sizde autocadden sürekli verimi göndericeksiniz ?
Bu cihazın dongle olduğunu varsayarsak dongle ile iletişim kurmak için dongle ın ilgili dll dosyası ile iletişime geçirip veri gönderiyoruz. Cihaz içinde bir veri yolu olması desteklemesi lazım.

09.01.2019 14:02
86981    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Örnek bir uygulama buldum ama bu iletişimi nasıl sağlıyor onu anlamadım.



Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.

09.01.2019 14:41
86985    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Bunun için dotnet kullanıldığına göre lisp ilede yapılır.
Cihazı kontrol eden komutları bulursanız yardımcı olmaya çalışırız, library cihazın sitesinde olsa gerek.
(vla-GetInterfaceObject (vlax-get-acad-object) "*****") ile işleme başlanıyor.

13.01.2019 17:42
86991    
k005

[10] Üstad

Online Durumu

627 ileti
İnşaat Teknikeri
Düzce

Harbi65

USB ye satır satır bilgiyi ne formatta gönderecek ?

Anlık, değişim mi sözkonusu?

Yoksa bir text verisi olarak mı?

Bence veriyi text olarak gönderip , cihaz içinden işlem yapılmalı gibi geliyor...

14.01.2019 01:38
86992    
Travaci

[70] Editör

Online Durumu

2134 ileti
Teknik Ressam
Konstantinopol

Lisp de yaptıgımız gıbı alt yordamlara degıskenlerı gonderıyoruz. Tabi bunlar cıhazın komutları oluyor.

(defun komut ( a b / ) ... )

(komut a b) gibi ..



Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.



Burdada cihaz kodları



Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız.



Kafanızdaki projeyı merak ettım dogrusu bununla ne yapılarkı ?


Travaci (14.01.2019 01:53 GMT)

15.01.2019 01:46
86994    
Harbi65

[10] Üstad

Online Durumu

421 ileti
İnş.Tekn. Teknik Ressam
KASTAMONU

Travacı;
Verdiğin sayfaları virüs proğramı bloke etti buralara girmiyor.

Bana COM portuyla iletişimi sağlıyacak örnek kod lazım.

> 1 <
Copyright © 2004-2018 | Tüm Hakları Saklıdır | 820 | Site haritası | İstatistikler | Hakkımızda | Kadromuz | Gizlilik | Reklam