



























































































































































































































- aLd Fonksiyonu
- TCad Metraj
- FacadeCAD
- Cephe Kot
- HQ Library
- FreeMUST
- ALS/Pasdoc.A
- Excele Tablo Aktaran Lisp
- Nokta Koordinat Tablosu
- Plana İç Ölçü Verme
- Toplam Alanı Yazan Lisp
- Alan ve Çevre Yazan Lisp
- Koordinat, Alan ve Çevre Tablo Halinde Yazma
- AutoCAD'de Nokta Dökümü
- Hava Kanalı Metraj Fonksiyonu
- Boru Metrajı Fonksiyonu
- OptiCAD
- Özel Çizgi Tipi Oluşturmak
- AutoCAD te Koni Açılımı Nasıl Yapılır?
- PolyLine & Point Objelerinden Aplikasyon Çizelgesi
- Z değerini sıfırlama
- AutoCAD te Polyline üzerine uzunluk yazdırma
- Sıralı numaralandırma
- Yazı içindeki sayıları toplama
- Karmaşık Path ile Loft Uygulaması
- Çoklu Fillet Fonksiyonu
Ölçekli Türk Bayrağı çizen lisp
AutoCAD performansını artırmanın yolları
admin - 09.11.2004 15:47
Bunlardan birincisi işletim sistemine ait ayarlar veya sistem değişkenlerinde değişiklik yapmak olacaktır. İkinci yöntem ise AutoCAD içerisindeki çeşitli komutlardan faydalanarak çizim dosyalarının ebatlarını küçültmek ve çalışma alanına ait görüntüleme ayarlarını düzenleyerek etkileşimi arttırmaktır.
İşletim Sistemi Ayarları:
- Kullanmakta olduğunuz işletim sistemine göre Scandisk veya Checkdisk işlevlerini kullanabilirsiniz. Bu işlemler sabit diskteki hataları tespit ederek bunları düzeltmeye çalışır. Eğer diskte herhangi bir hata var ise okuma ve yazma işlemlerinde oluşacak hatalar nedeniyle sistem performansında düşüş yaşanabilir.
- Disk birleştiriciyi (hard disk defragment), parçalara ayrılmış dosyaları sabit disk üzerinde yeniden düzenleyerek sıralı bir alanda toparlar. Bu işlem sayesinde dosyaların okunması sırasında diske erişim süresi kısalacaktır.
- Sanal bellek (swap file) için kullanılacak alanın sistemde kullanılması düşünülen yazılımlara göre ayarlanması gerekmektedir. Ancak genel olarak uygulanan bir kural, sanal belleğin sistemde bulunan belleğin (RAM) 2 veya 3 katı büyüklüğünde bir alan olarak tanımlanması yönünde olacaktır.
- Eğer Microsoft Windows 95 veya Microsoft Windows 98 işletim sistemlerini kullanıyorsanız, işletim sisteminin sanal bellek alanını otomatik olarak belirlemesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, genelde büyük dosyaları açmanızı veya birkaç yazılımı aynı anda çalıştırmanızı sağlayacak kadar sanal bellek alanının kullanılmasına olanak sağlar. Ancak bunun sonucu olarak, çoğu zaman açık olan yazılımların tümünde performans kaybı yaşanacaktır.
- İleri düzeydeki kullanıcılar sanal bellek için sabit disklerinde ayrı bir bölüm (partition) açarak, sanal bellek alanının bölünmesini (file fragmentation) engelleyebilir. Bu işlem sayesinde sanal belleğe erişim kolaylaşacaktır ve bazı noktalarda yaşanan yavaşlama ortadan kalkmış olacaktır.
AutoCAD Sistem Ayarları
AÅŸağıda belirtilen deÄŸiÅŸkenler AutoCAD ve AutoCAD LT’nin performansını düzenlemede kullanılabilir.- PURGE komutu çizimde kullanılmayan katmanlar (layer), bloklar (block), çizgi tipleri (linetype), ölçülendirme tipleri (dimstyle), yazı tipleri (textstyle) ve çoÄŸul çizgi tanımlarını (mline definition) çizim dosyasından çıkartacaktır.
- CONVERT komutu eski AutoCAD sürümlerinde oluşturulmuş Polyline çizim elemanlarını ve taramaları yeni sürüme ait gelişmiş çizim elemanlarına dönüştürecektir. Bu sayede hem çizim dosyaları küçülecektir hem de çizim elemanlarının bellek kullanımı daha verimli olacaktır.
- INDEXCTL değişkeni, katmanların ve nesnelerin koordinat sistemlerine ait bilgileri içeren tablonun dosya ile yaratılıp saklanmasını denetler. 1, 2 ve 3 değerlerini alabilen bu değişken, özellikle dış referans (Xref) ve dosyaları kısmen açmayı sağlayan Partial Load işlemlerinde dosyaların okunmasını kolaylaştırır. 0 değeri ise bu işlemi iptal ederek tabloların oluşturulmasını engeller. Ancak bu değişkene 0 dışında bir değer atanması halinde, dosya yazma işlemi biraz daha uzun sürede tamamlanır ve dosya ebatlarında ufak bir artış gözlenebilir.
Not: Yeni bir çizim oluşturulduğunda INDEXCTL değişkeni sistem tarafından 0 olarak ayarlanmaktadır.
- FILLMODE değişkeni; çoğul çizgi (multiline), iz çizgileri (trace), katı dolgular (solid fill) ve taramaların (hatch) içlerinin görünüm alanlarında dolu veya boş görüntülenmesini belirler. Bu değişkenin kapalı konuma getirilmesi durumunda çalışma alanının yeniden çizme ve yeniden türetme işlemleri (redraw - regen) hızlanacaktır.
- Kullanılmayan dış referanslar (xref) ve resim dosyaları (images) çizimlerden kaldırılmalıdır. Çizimde bulunan dış referanslar ve resimler belli bir miktar bellek tüketmektedir. Bu nedenle kullanılmayanların çizimden kaldırılması bellekteki kullanılabilir alanı arttıracaktır.
- QTEXT değişkeni çizimde yer alan yazıların, yazı alanını kapsayan bir dikdörtgen ile simgelenmesini sağlar. Bu değişkenin açık konuma getirilmesi durumunda sistemin görüntüleme performansı artacaktır. Eğer yazıların görüntülenmesi gibi bir gereksinim yok ise, bu değişkenin açık duruma getirilmesi önerilir. Ancak bu değişkenin açık olduğu durumlarda alınan çıktılarda yazılar kendilerini temsil eden dikdörtgen şeklinde yazdırılacaktır.
- Çizimde kullanılmayan katmanların kapatılması görüntülemeye yönelik tüm işlemleri hızlandırmaktadır. Bu nedenle çizimlerde az ihtiyaç duyulan bilgilerin mantıklı bir katman düzeni ile sadece gerektiği durumlarda açılması, sistem üzerindeki yükü azaltarak etkileşimi arttıracaktır.
- Çizimlerin kısmen açılmasını sağlayan Partial Load işlemlerinde çizimin sadece tanımlı bir bölümünün açılarak görüntülenmesini sağlar. Bu seçenek, özellikle büyük ve karmaşık çizimlerin üzerinde yapılan çalışmalarda sistem üzerindeki yükü büyük oranda azaltabilmektedir.
Yazar: cizimokulu.com
İçerik:
Tag: AutoCAD performansını artırmanın yolları, autocad hızlandırmak, autocad neden yavaş, autocad performans artışı

çizim yaparken antivirüs programınızı durdurabilirsiniz, böylelikle işlemciniz biraz olsun rahatlayacaktır.

grafik kartınız düşükse 3d çizimde kasma meydana geliyor onuda görüntü efeklerini kapatarak bi nebze azaltabilirsiniz.

mademki paylaşılması gerekiyor neden bu fonksiyon engelli......
paylaşılmak istenilmiyor herhalde....
neyse
ellerinize sağlık olsun ne diyelim

ardkaslar ben bu autocad i cnc puch makınasında kulancagfım bu makınanın kurus avrmı bılen avrsa bana solerse sevınırım

:) Evet 3 boyutunda Oluyorda Onuda İyi Kullanana ;) Sahsen AutoCad'de 3D Harıc Hepsinden Anlıyorum bi anlamadıgım O Ama TopSolid , SolidWork's İyi Bilirim ;) :D

gerçekten çok tşkler yeniyim programda ve sitede.. çok yararınız oluyo.. bu arada autocad 2009 üzerine dersleriniz var mı yada 2004 le 2009 arasındakı autoca farkı var mıdır varsa nelerdir şimdiden tşk ederim..

Ben Yeni Üyeyim Ve Bu Siteyi Çok Beyendim Ellerinize Sağlık ALLAH Yolunuzu Acık Etsin

yeni işletim sistemi kuracaklar yada diskini formatlayacak arkadaşlar şu yönteme böre disklerini bölümlemelidirler.(Tecrübeli olanların yapması tavsiye edilir.). Misal. 120GB HDD'si olan bir bilgisayarı 10-15GB işletim sistemi için (c:sürücü), Sistemin Ram miktarının 2 katı takas dosyası için sürücü(d: sürücü linux işletim sistemlerinde bu alanı kurarkan kendisi otomatik atar bizde linux'dan aldık zaten bu fikri.) (2GB Ramli bir sistemde 3GB yeter.) geri kalan disk alanıda e: sürücü için DATA alanı. Belgelerim'in üzerinde sağtuş özelliklere girerek e: sürücüsünde oluşturduğumuz belgelerim dizinini seçiyoruz. böylece i.s. uçtuğunda belgelerim yerinde herzaman kalır. takas dosyasını d: sürücüsüne yönlendirmek sisim sistem/performans ayarlarından d: sürücüsünü tanımlamalıyız. yoksa oluşturulan takas dosyası disk alanı bir işe yaramaz. biraz karışık oldu ama isteyene daha açık-seçik açıklayabilirim. kolay gelsin.

"purge komutu" çok güzel çizimi hem açarken hem kaydederken çok farkediyor teşekkürler

BEN DAHA YENİ ÜYE OLDUM BU SİTE BENCE ÇOK GÜZEL BANA YARDIMCI OLUYOR

TEŞEKKÜRLER...
ÇOK İŞE YARIYOR 3 BOYUTTA DOSYALAR BÜYÜK OLUNCA ÇİZİM UZUYORDU

zaten autocadi kullanacaksan bilgisayarını işletim sisteminin iyi olması gerekiyor genellikle sorunda 3d boyutda oluyor